Meny
Meny

Hur är det att jobba i larmcentralen? Vår medarbetare berättar!

Hej Isabelle!

Hur skulle du beskriva ditt arbete som larmoperatör?

Skulle jag beskriva våra larmcentraler och arbetet som larmoperatör så är det som en stor utsträckt hand till de som behöver det. Vi hjälper de som larmar oavsett ålder, förutsättningar eller behov och finns där som en trygghet i deras vardag. För oss finns egentligen inga typiska dagar utan det kommer ständigt in nya larm och det finns alltid något att göra så på så sätt går tiden väldigt fort.

Vilka är de vanligaste larmen?

De vanligaste samtalen som kommer in rör vardagliga saker som toalettbesök eller att man behöver hjälp att lägga sig. Det finns dock också larm av allvarligare karaktär, så kallade akutlarm. Det kan handla om att en omsorgstagare ramlat eller att ett brandlarm har gått. Vid ett akutlarm skickas samtalet vidare till SOS. För Isabelle är samtalen en stark anledning till att det känns meningsfullt att gå till arbetet varje dag.

Vad skulle du säga till de som är nyfikna på att söka sig till oss?

Har man en god grundförståelse för hur vården fungerar i kombination med att man förstår den digitala världen och vill växa som människa då rekommenderar jag dig att bli larmoperatör hos oss.