Meny
Meny

Hur du förbereder dig för en intervju på Careium Sverige

Det finns ingenting vi önskar mer än att kandidaterna som söker sig till oss, ska få en så god upplevelse som möjligt. Vi har därför valt att ge alla kandidater goda råd inför en jobbintervju hos oss, så man kan komma väl förberedd.

Steg 1: Annonsen

Vi uppmanar dig att läsa annonsen noga, för att få en förståelse om vad arbetsuppgifterna består av, vilken typ av erfarenhet och vilka kvalifikationer vi söker efter. Frågorna vi ställer under intervjun är relaterade till annonsen och kraven som är listade i den, därav är det av stor vikt att kandidaten bildar sig en uppfattning om tjänsten och annonsen innan man träffar oss.

Steg 2: Careium Sverige 

Vidare uppmanar vi dig att läsa på om oss som företag, inför ett möte med oss. Mycket information finner du på vår hemsida, om oss, om kulturen samt våra värderingar.

Vår vision och våra värderingar är extra viktiga för oss, vårt mål är att finna nya medarbetare som kan relatera till de.

Steg 3: Inbjudan till intervju

Vid en inbjudan till en intervju är det viktigt att vara i tid, skulle det uppstå hinder som påverkar ens ankomst, är det viktigt att meddela det till rekryteringsansvarig.

Steg 4: Kom som du är!

Vi har inga speciella krav på någon specifik klädsel, kom som du är. 

Steg 5: Var dig själv

Vi har full förståelse för att vissa kandidater har större erfarenhet av intervjuer än andra, utöver det har vi en förståelse för att man kan bli nervös. 

Det viktigaste att komma ihåg är att vi i lika stor grad ska ''sälja'' in oss till dig, som du ska ''sälja'' in dig till oss. Ibland kan man råka säga fel, och känn ingen oro över det, det är nånting som kan hända oss alla.

Steg 6: Använd exempel under intervjun

Rekryterarens uppgift är att styra mötet och samtidigt hålla tiden, vårt mål under samtalet är att det ska flyta på naturligt och inte upplevas som stressande för någon av partnera.

Under intervjuerna ställer vi en variation av frågor och vårt önskemål är att du svarar tydligt, konkret och gärna med exempel på tidigare upplevelser eller erfarenheter relaterade till frågan. Vi uppmuntrar även till betänktetid innan man svarar eller att man pausar en fråga och återkommer vid ett senare tillfälle under intervjun. 

Vi ser fram emot ett möte med dig, och vi hoppas att dessa råden är en bra guide inför ett möte med oss!